La família experimenta diferents canvis al llarg del seu cicle vital on les relacions que s'han establert necessiten reformular-se o redefinir-se perquè tots els seus membres puguin experimentar satisfacció i sentiments de pertinença que afavoreixin que hi hagi un equilibri.
Els canvis esperats com per exemple l'adolescència o l'abandonament de la llar per part dels fills o filles, i altres canvis no esperats com la mort d'un ésser estimat, una separació o una malaltia, poden desencadenar dinàmiques en les quals algun o alguns membres de la família senten que no hi ha equilibri, i que els intents que fan per restablir-lo no funcionen, acumulant sentiments ambivalents, de frustració o altres que generen malestar. Aquestes situacions poden fer que es produeixi un distanciament o que apareguin conflictes.
El treball amb tota la família pot ser conjunt o amb alguns dels seus membres, en funció de cada cas. L'espai terapèutic pretén ser un espai segur, respectuós i de coresponsabilitat on explorarem les dinàmiques relacionals familiars i la seva narrativa (com ens diem les coses).
En aquest espai es afavorirà que totes les persones puguin expressar-se i visibilitzar-se, compartint els seus sentiments, expectatives, anhels, pors i preocupacions, de manera que puguin ser validats pels altres.
Conjuntament buscarem estratègies d'afrontament, valorarem i abordarem els canvis que es puguin considerar adequats per restablir les relacions de manera respectuosa i serena.
Necessites més informació?